Martes y Estina

– i Colombia –

Stina mai 24, 2007

Stina

Jeg er ei 19 år gammel jente fra Vegårshei, ei lita bygd øst i Agder.  Tidligere i vår var jeg så heldig å bli en av to som skal bruke det neste skoleåret i Colombia. Om bare litt over ei uke reiser jeg, sammen med Marte Grøtvik Borgen, ei jente fra Skien, mot Colombia og nye utfordringer. Jeg tror det kommer til å bli et innholdsrikt år med både utfordringer, gleder, frustrasjoner, savn og opplevelser. Og mest av alt tror jeg at jeg får mange nye erfaringer som jeg kan vokse masse på som person.

2.september reiser vi til Bogota i Colombia. Der venter en vertsfamilie, som vi skal bo de ti neste månedene hos. Denne tiden skal vi jobbe i en menighet, Belen (norsk:betlehem) i bydelen Fontibon. Her skal vi være med som barne- og ungdomsledere. Marte skal hovedsakelig være med i lovsangsteam og fotballskole, mens jeg tenker å være med på speider, lovsangsteam og søndagsskole. I tillegg til dette, skal vi to dager i uka (en natt) bo ute på rehabiliteringsgården til Jakobs Hus. Jakobs Hus er et avrusningshjem for barn fra 6-12 år. Etter tre måneder i Huset som er i byen, sendes barna til denne rehabiliteringsgården. Dette tror jeg kommer til å bli et lærerikt arbeid, men også mange sterke inntrykk.

Ellers gleder jeg meg også masse til å lære å bli en del av en annen kultur, lære et annet språk, og få kunne vokse på opplevelser innen jobben og åndelige opplevelser. Dette er en sjanse for livet, og jeg unner alle en slik opplevelse.

 

Legg igjen en kommentar